Even voorstellen:
De persoon achter Rigter Health.

Mijn naam is David Rigter en ik geef paramedische therapie, ademtherapie en doorbraakcoaching.

Mijn missie is om je weer op jezelf te laten vertrouwen, regie in eigen handen te nemen en eigen inbreng te hebben in je fysieke, emotionele en mentale gezondheid.

Ik ben begonnen als wellness masseur met de ambitie mensen op een holistische manier te helpen. Mijn reis begon met de HBO opleiding Oefentherapie Mensendieck, waar ik me specialiseerde in het aanleren van gezond beweeggedrag, het bevorderen van een optimaal postuur en het cultiveren van een gezonde ademhaling. 

Gedreven door een verlangen om een nog diepere impact te maken, heb ik mijn expertise uitgebreid naar het emotionele, mentale en spirituele domein van de mens.  Ik heb diverse diploma’s en certificaten behaald in o.a.; Ademhaling/Breathwork, Lichaamswerk(TRE module 1 & 2), Reiki(Master/trainer) en HBO Doorbraakcoaching

Met 10+ jaar ervaring en een eigen therapie praktijk sinds 2016, breng ik mijn cliënten weer aan het roer van hun eigen leven. Waarom?

Omdat ik zelf ooit op hetzelfde punt heb gestaan en weet hoe het is om radeloos te zijn over hoe je je eigen lichamelijke en mentale klachten de baas kan zijn.

Portrait foto van David Rigter

In mijn loopbaan ben ik van hoog-sensitieve klachten naar burn out klachten gehold. Ik heb veel moeten doorstaan voordat ik echt kon voelen en geloven in mijn eigen autonomie en zelfhelende vermogen en heb alles gedaan op het gebied van coaching om het antwoord te vinden.

Net zoals dat fysieke pijn een boodschap is, zag ik mijn uitdagende interne zoektocht naar innerlijke vrijheid ook als een boodschap om mensen vervolgens te inspireren en te helen met hetgeen wat ik ervan geleerd heb. Mijn eigen proces heeft mij de richting gegeven om dit werk te doen en heeft mij ook de kracht gegeven om het te kunnen doen.

Ik kan nu met trots zeggen dat ik een diepe rust ervaar in mijn binnenwereld en mij innerlijk vrij voel (maar er is nog altijd een leerweg te gaan en dat is de schoonheid ervan). En als ik het kan, dan kan jij het ook.

Mijn persoonlijke pad tot zelfheling heeft mij het geloof gegeven in het zelfhelende vermogen van het lichaam. Het heeft mij een sterke wens gegeven, namelijk; datzelfde inzicht aan zoveel mogelijk mensen doorgeven met op maat gemaakte therapie die ook echt de oorzaak van het probleem aanpakt.

Man in water en meditatie
2 personen in een ijsbad

Nog meer dingen waar ik trots op ben?

Ik ben sinds 2020 co-founder van Ice Guys Tribe waar we mensen ondersteunen op het gebied van mindset en ademhaling.

En mijn mooiste creatie is dat ik met mijn fantastische levenspartner een -inmiddels- anderhalf jaar oud zoontje op de wereld heb mogen zetten.

Zorgaanbod

Bij Rigter Health streven we naar meer dan alleen vandaag je ongemakken verlichten;
wij streven voor een pijn- en stress vrij leven.

By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.