Oefentherapie Mensendieck

Je gebruikt je lichaam de hele dag door. Maar het kan best zijn dat je vanzelfsprekende bewegingen helemaal niet zogoed hebt aangeleerd, of op een bepaald moment hebt moeten overcompenseren door een blessure of pijnklacht. Zelfs zoiets als gedrag kan de de houding van je lichaam beïnvloeden. Hoe ‘draag’ jij jezelf door het leven?

Maak een Afspraak

Bij Rigter Health bekijken we het lichaam als één geheel en kijken voorbij de lokale pijnklacht. Want misschien is de klacht ooit begonnen in je knie, maar kom je vervolgens met nekklachten. We erkennen de complexe verbondenheid van het menselijk lichaam en zoeken door tot we de oorzaak van het probleem gevonden hebben.

Maar wat is Oefentherapie nou eigenlijk

Oefentherapie Cesar Mensendieck is een paramedische behandel methode gericht op het aanleren van gezond beweeggedrag. Samen maken we een preventie plan waarin we onjuiste houdingen- en beweegpatronen detecteren en stap voor stap de juiste beweeggewoontes aanleren.

Wat kun je verwachten bij Oefentherapie Mensendieck?

Het lichaam houdt de score bij van alles wat je ooit hebt gedaan en meegemaakt. Daarom is luisten naar je lichaam zo belangrijk.

We kunnen klachten ook als een boodschap zien; PAIN (Please Acknowlegde Information Now). Als je hoofd geen nee heeft kunnen zeggen tegen een bepaalde grens, dan zal het lichaam het voor ons doen.

Bij Rigter Health focussen we op het zelfhelende vermogen van jouw eigen lichaam en doorbreken het klachtenpatroon door de kern van het probleem te achterhalen. Je gaat zelf aan de slag en leert je lichaam en klachten op een diep niveau te begrijpen.

Ons streven is jou met inzichten naar huis te laten gaan over de verborgen zelfhelende krachten van je eigen lichaam- een die je vervolgens met praktische oefeningen kan blijven versterken en onderhouden.

Oefentherapie behandeling

Indicaties

Oefentherapie kan veel baat bieden bij de volgende klachten:

Ademhalingsklachten | COPD - Astma
Spanningsklachten | Overspannenheid - Stress - (chronische) Hyperventilatie

Psychosomatische klachten | Chronische pijn - SOLK - Slaapproblemen
Nek schouderklachten | RSI - CANS - Whiplash
Reumatische aandoeningen | Reuma - Artrose - Bechterew
Orthopedische aandoeningen | Osteoporose - Scoliose - Scheurman
Rugklachten | Hernia – uitstralende pijn - Ischias
Neurologische aandoeningen | CVA - ziekte van Parkinson - Multiple Sclerose
Overbelasting klachten | Hoge werkdruk - Verkeerde werkhouding - Instabiliteit - terugkerende (sport) blessures

Preventief

We willen liever voorkomen, dan genezen.
Wellicht is het je weleens opgevallen dat je een verkeerde
houding hebt, of heeft je omgeving je erop gewezen. Door hier
op tijd wat mee te doen, voorkom je klachten in de toekomst. U
kunt een afspraak maken voor een houdingcheck.

Voor wie is Oefentherapie Mensendieck?

Vaak komen klachten voort uit een verkeerde houding of een verkeerde manier van bewegen; onderuitgezakt zitten, verkeerd lopen of staan en zelfs een verkeerd adempatroon kunnen fysieke klachten veroorzaken. Het is daarom belangrijk om de achterliggende oorzaak van je fysieke klacht te achterhalen.

Als je last hebt van fysieke klachten, of bewust bent van een verkeerde houding en je wilt op een duurzame manier de pijn zien verdwijnen, verminderen of voorkomen, dan raad ik je oefentherapie aan.

Intake

Tijdens de intake gaan we samen je klachten uitgebreid onderzoeken en de knelpunten van jouw houding en beweeggedrag in kaart brengen. Vervolgens bedenken we, aan de hand van het onderzoek, een gepast en haalbaar behandelplan.

Vergoeding

Oefentherapie wordt net als fysiotherapie vergoed vanuit je aanvullende zorgverzekering. Wij hebben contracten met de meeste zorgverzekeraars en Oefentherapie heeft geen invloed op het eigen risico. Het aantal behandelingen dat wordt vergoed, is afhankelijk van je gekozen aanvullende pakket. Bij kinderen tot 18 jaar wordt de behandeling vergoed vanuit de basisverzekering.

Afspraak inplannen

Vul  je gegevens in voor het maken van een afspraak of een kennismakingsgesprek. Ook zijn we bereikbaar via de telefoon, whatsapp of e-mail.

* Algemene voorwaarden van toepassing
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
“Als je niet naar de fluisteringen van je lichaam luistert, dan gaat het schreeuwen.” - Gabor Maté
Maak een Afspraak

Tarief

Mind-body Coaching
3 maanden traject

Prijs op aanvraag
5 coaching sessies van 1,5 uur
Vragen stellen via WhatsApp
Persoonlijk traject
Telefonisch follow up gesprek
Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Benieuwd of je correct ademt?

Doe de Ademtest