Ademtherapie

Elke cel in ons lichaam heeft zuurstof nodig om complexe processen goed uit te kunnen voeren, zoals; het functioneren van onze organen, gedachtes vormen, stofwisseling, bewegen en ga zo maar door. Vooral diep en functioneel ademhalen is essentieel voor een goede gezondheid. Maar bij veel mensen is ademhaling te snel en oppervlakkig. Een normaal ademfrequentie voor een gezond persoon in rust zit tussen de 6 en 10 ademhalingen per minuut. Bij Rigter Health focussen we op een juist en optimaal adempatroon en helpen we je om meer in verbinding te staan met je eigen lichaam. Om uitdagingen beter aan te kunnen en meer weerbaar te worden tegen stress.

Maak een Afspraak

Wat is ademtherapie?

Als oefentherapie praktijk is een van onze specialisatie het geven van ademtherapie. Ademtherapie is heel breed. Je kan binnen komen met diverse hulpvragen of klachten; je ademhaling verlengen, minder hyperventileren, meer rust voor lichaam en geest, functioneler willen ademen of bepaalde obstructies weg willen halen rondom het adempatroon. Maar we kunnen ook de emotionele diepte in gaan, afhankelijk van jouw wensen.

Obstructie in ademhaling

De ademobstructie kan een simpele fysieke oorzaak hebben, maar het kan ook aan een dieperliggende emotionele blokkade gerelateerd zijn.

Waarom heeft dat met elkaar te maken?

Een emotionele blokkade kan zich manifesteren als spierspanning en uiteindelijk resulteren in verkeerd aangeleerde bewegingspatronen van het lichaam dat de vrije beweging van de ademhaling belemmert.

Op het moment dat er beide, fysiek en mentaal, geen obstructies ervaren worden, dan spreken we van een vrije adem; een vrije flow. Je voelt meer ademcapaciteit, meer lucht en meer expansie. Het voelt letterlijk als een verademing. Bij Rigter Health gaan wij opzoek naar de vrije flow van jouw eigen ademritme.

Wat kun je verwachten van Ademtherapie?

Fysiek zal het pijnklachten verminderen en meer ontspanning en energie in het lichaam genereren. Mentaal zal het meer rust in het hoofd creëren met een verbeterde concentratie. Bij ademtherapie zijn we bewust van de emotionele binnenwereld, maar het kan ook een functionele ademsessie blijven. Het gaat erom dat we je ademhaling reguleren en per persoon ligt de oorzaak en aanpak anders. We onderzoeken samen wat er nodig is om jou weer een gezond ademritme te geven.

Wist je dat.. ?

Wanneer we ons lichaam actief bewegen ontstaat er een grotere behoefte aan zuurstof en dus activeren we onbewust de sympathische zenuwstelsel die lichamelijke en actieve processen stimuleren, zoals; sporten en bedreigende/ stressvolle situaties. Dit staat bekend als de fight-flight reactie, ook wel het gaspedaal. Bij ontspanning van ons lichaam is er een lage behoefte aan zuurstof en activeert ons lichaam het para-sympathische zenuwstelsel, die voor heling, vertering en vernieuwing zorgen. Dit staat bekend als de rest & digest reactie, ook wel het rempedaal. Maar er bestaat ook een derde reactie; de freeze reactie waarbij we beide het gaspedaal als het rempedaal intrappen.

Intake

Tijdens de intake gaan we samen je klachten uitgebreid onderzoeken en de obstructies van je ademhaling in kaart brengen. Vervolgens bedenken we, aan de hand van het onderzoek, een gepast en haalbaar behandelplan.

Vergoeding

Ademtherapie is een van de specialisaties die onze praktijk aanbiedt, en kan bij de juiste indicatie onderdeel zijn van een behandeling Oefentherapie Mensendieck en wordt dan volledig vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Afspraak inplannen

Vul  je gegevens in voor het maken van een afspraak of een kennismakingsgesprek. Ook zijn we bereikbaar via de telefoon, whatsapp of e-mail.

* Algemene voorwaarden van toepassing
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
"Breathe in deeply to bring your mind home to your body." – Thich Nhat Hanh
Maak een Afspraak

Tarief

Doorbraak Coachtraject

Prijs op aanvraag
Vrijblijvende intake van 1 uur
4  doorbraaksessies van 2 uur
Telefonisch follow up gesprek(nazorg)
Losse doorbraaksessie; 110,- per uur
Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Benieuwd of je correct ademt?

Doe de Ademtest